fredag 10 april 2009

teater och liv

Benedictsson var pionjär att lyfta kvinnans situation för mer än hundra år sedan.
I gårdagens föreställning kom detta väl till uttryck. Handlingen förläggs på lilla scenen till en nyårsfest på nittonhundrafemtiotalet. Elin Klinga är fullständigt brilliant och jag tyckte mycket om föreställningen, i synnerhet att tänka på den efteråt. Kul också att uppleva den med Camilla, en smart ung kvinna. Här kan du läsa vad DN, Svd och Aftonbladet tyckte om föreställningen.

Idag har jag förberett påskfirandet, som jag ser fram mot. Jag firar i kyrkan så klart och kommer att tjänstgöra i påsknattsmässan i domkyrkan. Backmusiken ska flöda i hemmet och städat blir det efter påsk.
Min städfirma hade anmält förhinder, så det avgjorde det hela. Med så kort varsel kunde jag inte få hjälp om det inte skulle vara svart.
Bättre ett rent samvete än ett rent hus!
Alla mina skor och stövlar är inlämnade för att göras i ordning, alla kläder som ska kemas har lämnats in och pälsen har gått till vinterförvar. Nu är det vår!

Min lillasyster och jag har njutit av varandras sällskap för att fira hennes födesledag alledels för sent. hon fick välja mellan att gå på krogen och en helkväll med utgångspunkt i mitt kylskåp. Hon valde det senare, vilket gjorde att vi njöt av champagne, löjrom (från Kalix så klart!)fois gras och en härlig soppa. Avslutades med hemlagad hallonsorbet. Och en härlig nostalgitripp med filmen La vie en rose vid min DVD. Syrran är bäst!

1 kommentar:

karisma sa...

Tack detsamma ang "syrran är bäst"!TACK för senast, det var verkligen toppen att ha en helkväll med dig!Såg att Ana Laguna & Michail Baryshnikov skulle dansa på Dramaten- om du får biljetter så SNÄLLA; SNÄLLA- tänk på mig för jag skulle så gärna vilja se Baryshnikov live en gång i livet och då allra helst med dig. Tusen kramar/ Katarina