måndag 6 april 2009

Ljuset återvänder

Att vakna till fågelsång mitt inne i centrala Uppsala är fantastiskt och något som hör våren till. I morse kände jag en intensiv lyckokänsla när fåglarnas drillar steg högt mot himlen och luften fylldes av sång.

Det är skönt att vara människa!
Dagen har också gett mig fina möten, sådana som griper tag och berör. Ibland blir människor förvånade över att jag som riksdagsledamot får sådana möten, man tror att retorik och debatt är den samtalsform jag ägnar mig mest åt. Tack och lov är det inte så. Idag har jag haft väldigt meningsfulla samtal med politiska förtecken, bland annat vid Kungsängsliljans seniorboende. Det var meningen att jag skulle hålla ett föredrag om mina böcker, men det blev i själva verket ett samtal med alla som kommit dit. För mig en kväll att minnas.

Men måndagar är ju sammanträdenas dag och så även idag. Allt har varit så positivt hela dagen idag och jag har fått mycket gjort. Hur det än går i EU-valet så känner jag ett otroligt starkt stöd från många människor i mitt län. Jag är, trots allt som är jobbigt och svårt, en lyckligt lottad människa.

3 kommentarer:

Mikael Wendt sa...

Cecilia! Tack för att du delar med dig på detta vis. Blir lycklig och känner att vi har ett gemensamt sätt att se på våra liv.
Sköt om dig och lycka till med allt!
Mikael Wendt

Anonym sa...

Jag vet inte riktigt hur jag ska säga detta!Men när man läser din blogg,så på något vis så blir man glad och får en nytändnig!Man känner att man har fullt upp o det känns småjobbigt,så whoops har man läst din blogg och kroppen jobbar igen.Jag gillar din blogg och ditt sätt att uttrycka dej på,du har även lärt mig att se på saker o ting på ett annat vis.Lycka till med allt det goda du gör!

Björn Börjeson sa...

Heja Cecilia!

Vi möttes i foajén på Folkpartiets riksmöte i Linköping. Du hade dock så bråttom att jag inte fick möjlighet att tipsa dig om Folkpartiet Norrköpings blogg, folkpartietnorrköping.blogspot.com.
Hälsa Uppsala!