onsdag 22 april 2009

Folkpartiet i Bergslagen, Nora
Att besöka folkpartister runt om i landet är nästan en passion för mig. Det spelar nästan ingen roll att det är valrörelse nu, så roligt är det att möta människor som bärs av en ideologi, en övertygelse, en vilja att förändra och att göra gott i sitt närområde, i sin kommun eller nämnd. Jag blir ofta imponerad, så också i måndags när vi åkte till Örebro för att hämtas upp av ombudsmannen för fp i Örebro, Madeleine. Därifrån reste vi, med praoeleven Ebba som anslutit, till Opera på skäret och mötte upp Birgitta Borg, fp:s starka kvinna i Nora kommun som arbetar enträget, oförtrutet och entusiastisk för både kultur, bildning och folkpartiet och kommunpolitiker Jens Mikael Larsson. Efter flera mils biltur fick vi en initierad och ganska dramatisk berättelse om hur denna nyskapande, dynamiska och spännande sommarscen uppstått.
Efter denna spännande upplevelse som också inrymde sång begav vi oss till Grythyttan och träffade akademichefen Tobias och hans trevliga elever på Måltidens hus. Resan gick sedan vidare till Stadra sommarscen, där Magnus välkomnade oss på ett översvallande sätt: med teaterhistorier, analys och en strålande lunch med spännande samtal. Sedan åkte vi vidare till Nora, där vi fick möta stadsarkitekten och kulturchefen och på kvällen hade vi ett möte på biblioteket för allmänheten.
Efter väl genomfört program reste vi hem för att komma hem lagom för att lägga huvudet på kudden vid pass kl 0000. Det är roligt för det mesta.

Inga kommentarer: