torsdag 12 mars 2009

Språklag: en dag att fira

Idag kom den: språklagen för svenska språket. Den skulle egentligen beslutats om redan 2005 i november, men då röstade några miljöpartister fel, så det blev pannkaka av alltihopa och hela frågan måste tas om. Nu är den utredd igen och idag landade propositionen på riksdagens bord. Äntligen får vi en lag som slår vakt om svenskan som nationellt officiellt språk i Sverige. Finland har har däremot en språk för svenska språkets ställning i Finland sedan 1922!

Jag hade idag tillsammans med min högt värderade kollega i utbildningsutskottet, Christer Nylander, ett synnerligen välbesökt seminarium om barns läsande, bibliotek och barn- och ungdomslitteratur som vår utbildningsminister Jan Björklund talade på. Deltagarna inspirerar oss till nya stordåd på bildningens område, vänta och se...1 kommentar:

Katolik i Sverige sa...

Ett mycket bra beslut! Ett av de få vettiga som alliansregeringen tagit, för övrigt, men det behöver jag förstås inte upplysa dig om! Regeringens tillkortakommanden i alla andra frågor måste ju vara uppenbar för dig, i synnerhet som du kallar dig kristen!