onsdag 4 maj 2011

Videodagboksinlägg om Khaled och SchengenRådet har motsatt sig att Bulgarien och Rumänien får ansluta till Schengenområdet trots att de uppfyllt de formella kraven, därför är det bra att LIBE-utskottet har antagit en rekommendation om att dessa länder ska få gå med, en rekommendation som sätter tryck på rådet. Leila Khaled, den ökända palestinska flygplanskaparen, hade bjudits in att tala på Konsthall C i Farsta vilket finansieras med svenska skattebetalares pengar. Cecilia vill veta motiveringen till detta av de ansvariga. Påminner om Europadagsfirandet den kommande helgen. I Stockholm kommer Cecilia delta i Europafirandet genom att delta på en filmvisning på Biografen Bio Rio på Hornstull. Där kommer vi se filmen Die Fremde sedan diskutera tillsammans med Dilsa Demirbag Sten. Det börjar kl 15:00 på söndag.

DN, DN2, Svd, Aftonbladet, Expressen, Borås tidning, Gp, Helsingborgs Dagblad.

3 kommentarer:

Vasserman sa...

Tack Cecilia!
Skulle du kanske även utreda varför den bildtdoida regimen gav Leila Khaled visum i strid med EU:s samförstånd om att inte släppa in personer med ledande positioner i terrororganisationer (LK sitter i PFLP:s styrelse)? Ditt parti är trots allt en del av denna regering. (s)-regeringen förresten nekade henne visum 2004.

cecilia wikstrom sa...

Hej Vasserman!
Du har fullständigt rätt. Regeringen har en del att förklara. Jag ska ta upp det i direkta kontakter, det försäkrar jag dig.

Anonym sa...

Angående detta med tyskland och frankrikes rädsla för massflykt från rumänien och bulgarien.

Är det så fel att anpassa reglerna till verkligheten? När t.ex. Sverige eller Finland gick med så fanns ingen sådan risk för att dessa länder var så stabila och utvecklade socialförsäkringsmässigt att Europa inte hade något att komma med som skulle motivera masutvandring.

Men det är väl lite annorlunda när man tar med länder som dessa? Det hr med öppna gränser fungerar inte förrän hela EU har blivit en federation med liknande samhällsstrukturer i alla medlemsländer. Först då blir inte gräset grönare på den andra sidan