tisdag 10 maj 2011

Stipendiat på Katedralskolan



Cecilia besökte Katedralskolan i Uppsala för att dela ut pris till vinnaren av hennes Europaparlaments stipendium. Det blev en välbevakad händelse i lokalmedierna, både UNT och SR Uppland var där. Så här skrev SR på sin hemsida:



Ingrid Stafring, som går i 2:an på Katedralsskolan, skrev en uppsats om sin vision för framtidens Europa och vann ett stipendium. Nu får hon åka till Bryssel och följa Europaparlamentarikern Cecilia Wikström en hel vecka.



Den 9 maj 1950 anses vara den dag då den europeiska integrationen inleddes. Frankrikes dåvarande utrikesminister presenterade ett förslag om att skapa en kol- och stålgemenskap i Europa (EKSG) - den första byggstenen i det som nu är EU.



Alla bilder är från diplomutdelningen på skolan. Stipendiaten själv kunde tyvärr inte medverka eftersom hon var sjuk. Men ett glatt samtal fick hon i alla fall! På bilderna ser ni uppifrån och ned: Katedralskolan som flaggat dagen till ära, Cecilia i kapphallen, på telefon med Ingrid och sista bilden visar rektor Helene och katedralskolans projektledare kring stipendiatet, Joan.

Inga kommentarer: