torsdag 5 maj 2011

Leila Khaled och friheten

Visst låter det som en romantitel, kanske inspirerad av de dramatiska händelserna denna vår, då frihetssökande människor i Nordafrika och Mellanöstern stått i centrum för vår uppmärksamhet. Och i den bästa av världar hade det varit så.

Men inte. Leila Khaled är en av PFLP:s ledande figurer. Hon har själv aktivt tagit del av flygplanskapningar och diverse andra terrorattacker. Hon har dömts och suttit i fängelse efter att ha varit med om att planlägga och verkställa mord på oskyldiga civila.
Hennes organisation, PFLP, är en hard core terrororganisation. Med rätta återfinns den på EU:s lista över terrorister i världen.

Sverige har nu igen bevisat att vi är ett land som bästa beskrivs som en garderob - eller möjligen ett primitivt utedass- vid nordpolen som inte fattar ett dugg av vad som händer i världen. När EU terrorstämplat PFLP så bjuder Sverige in Leila Khaled för att med statliga pengar flyga hit, bo på hotell, delta i syndikalisternas förstamajfirande och att delta i en konstutställning i Farsta!
Skattebetalarna har alltså, via statliga Konstnärsrådet, bett denna ökända terrorist att ställa ut något, Gud vet vad, i Farsta konsthall.

Med detta agerande har Sverige lämnat EU:s principer att inte befatta sig med dem som finns på terroristlistan, så som tex varit fallet med Hamas under en följd av år. Nu har den svenska aningslösheten nått nya höjder. Nu lämnar Sverige, ett av EU:s medlemsländer denna hållning och nu betalar skattebetalarna för denna skandal. Jag skäms att vara svensk. Regeringen borde agera: till exempel förklara, be om ursäkt, kräva pengarna tillbaka, dra in anslaget till Kulturrådet eller något annat som kan anses stå i paritet med detta elände!

1 kommentar:

haNavi heHadash sa...

Varför är tänkande varelser så få i politikerkretsar i Sverige? Man får med ljus och lykta leta efter individer som föredrar ett demokratiskt Israel framför dess terroriststyrda omgivning. Skrev just lite om eländet på länk