fredag 4 september 2009

Nu på plats i Bryssel

Det har gått en lång tid sedan jag senast skrev på bloggen. Pausen har varit bra. Sommaren har givit tid för vila och återhämtning efter den arbetstunga våren, som ju slutade så positivt med en stark liberal valframgång.
Nu är jag verksam i parlamentet. Den vecka som gått har jag jobbat både i LIBE och i JURI utskotten, mött våra ministrar som varit här för att tala inför utskotten, jobbat med att få igång rutiner för arbetet på kontoret tillsammans me Caroline.

Mitt privata liv har inte varit lika lätt att organisera. Jag kom till en vacker, men absolut tom våning vid Place Jourdan, lyckades fixa fram en provisorisk säng, men har fortfarande efter en vecka inga möbler på plats! För när affärerna är öppna är jag ju på jobbet och mina möten pågår långt efter att butikerna stängt! Så den vecka som gått har jag sovit i en helt öde lägenhet, i mörker och utan fler saker än mina egna kläder. Men nästa vecka ska det bli ändring!

Igår kände jag i alla fall att jag är på gång, för det har hänt en hel massa spännande saker: jag har nominerat Mu Sochua till Sakharovpriset, talat i utskotten, bådde JURI och LIBE, om integritet, flykting- och invandringspolitik och gjort förslag till tillägg till Stockholmsprogramet inför såväl Beatrice Ask som v ordf i kommissionen J. Barrot. Nu gäller det bara att arbeta fram rutiner tillsammans med mina medarbetare Caroline och Daniel, så att vi snart är i full sving.

1 kommentar:

Magnus Höijer sa...

Kul att bloggen kommit igång igen!