tisdag 15 september 2009

Strasbourgvecka

Betyder med andra ord att man ska beväpna sig med oändligt tålamod, promenadvänliga skor, gott om sittfläsk och ett soligt leende. Varför? Annars går det åt skogen!
Idag har Caroline och jag letat efter lokaler, sprungit runt som små skållade råttor i en oändlig labyrint- men till sist hittat fram till alla möten. Då blir det meningsfullt. Bästa mötet idag var med handikapprörelsen ENIL= European Network on Independent Living. Ca 50 personer från Sverige har rest ner för att i morgon, tillsammans med sina bröder och systrar från alla EU:s länder lämna in en petition till Jerzy Buzak med krav på oberoende liv- dvs rätt till assistenthjälp, tillgänglighet och antidiskriminering. Underbart att de gör detta!
Vad betyder fri rörlighet om inte alla invånare, oaktat handikapp, ska kunna röras fritt och leva oberoende índividuella liv?
Mötet med dem blev befriande meningsfullt och trevligt, för annars har det idag bara handlat om Barroso! Debatten har nu pågått ett abtal timmar och fortsätter i det oßndliga..... rätt trist faktiskt, om sanningen ska fram, för det finns ju ingen motkandidat. Spelet för gallerierna fortsätter en stund till.

2 kommentarer:

Kjelle sa...

Jag vet genom Moomsteaterns europeiska samarbeten vilket hopp människor med funktionshinder i olika delar av Europa sätter till EU. Drömmen om att genom EU tvinga upp sina regeringar på banan i frågor om t.ex. assistans. Trixet blir nog att hitta sätt att få med alla länder på banan UTAN ATT dessa beslut blir grund för försämringar i länder som redan kommit längre. Hur gör man detta, Cecilia?

Cecilia sa...

Hej Kjelle!
Jag hade förmånen att träffa den svenska gruppen som genomförde freedom drive i strasbourg och ställde fråga till kommissionen om assistansstöd enligt Independent Livings krav. Läs mer på deras blogg! Ska se om jag lyckas klippa in den till dig.
Cia
http://www.foreningenjag.blogspot.com/