onsdag 30 mars 2011

Ungerns föreslagna konstitution bakåtsträvandeUngern har lagt fram förslag på ny konstitution som antagligen kommer röstas om i april. Med tanke på den kritik Ungern fick för sin medialag som bryter mot flera grundläggande rättigheter så kunde man tänka sig att framtida beslut skulle undvika ytterligare bakåtsträvande. Men icke! Konstitutionen är genomsyrat nationalistisk, det finns inskrivet att ett äktenskap ingås av man och kvinna - något som skulle omöjligöra samkönade äktenskap, olika sexuella läggningar erkänns inte. De har till och med föreslagit, I KONSTITUTIONEN, att mammor ska få rösta för sina ännu omyndiga barn. Något som alltså frångår demokratins grundpelare: en människa - en röst.

Se Cecilia prata om detta i videon.

Olle Schmidt om gayparader i Budapest. Globala liberaler. Cecilias tidigare inlägg om Ungerns medialag, brevet från kommissionen och Ungerns svar. Annika Ström-Melin om Ungern.

2 kommentarer:

Robert sa...

Detta klipp roade mig enormt. Naivt, blåögt och fjärran från verkligheten. Förstår att du har obetydlig inblick i Ungerns historia, i dess samhällsklimat. Detta klipp blev till slut patetiskt och bara löjligt. Ungern visar vägen när Europa har kört fast.

Matz Övedsson sa...

Ge och ta, lyssna...jo, jo. Kanske också då respektera andra länders rätt att välja sina regeringar och att forma sin konstitution? Tänk, bästa Cecilia Wikström, vad Polen eller Malta tycker om vår egna lagar, som tillåter berufsverbot (arbetsförbud) för kristna i vården, som uppvisar högre tonårsaborttal än Ukraina, som undervisar dagisbarn om könsbyten och tolvåringar om "fist-fucking". Se om ditt eget hus och låt ungrarna lovprisa Gud i sin konstitution!