fredag 23 april 2010

Lycklig och tacksam

Efter att ha varit fångad i Bryssel och Strasbourg av vulkanens nyckfulla aska under veckan känns det skönt att vara hemma igen. Solen strålar och jag har ägnat mig åt vardagliga saker som tvätt, städning och annat som nästan känns lyxigt att få utföra.


Dagens boktips är Liten Ida av min kära vän och kollega Marit Paulsen. Jag skulle kunna säga mycket om boken men väljer två enkla ord: Läs den! Det är en underbar liten bok som jag anar tillkommit efter många års vånda, skriven med inte så lite hjärteblod. Jag läste den för länge sedan och fick nu tillfälle att läsa om den, i skuggan av vulkanmolnet.

Den känsla boken lämnar efter sig är dubbel: Dels övertygelsen om att kampen för alla människors värde måste utkämpas i alla tider och på alla platser, dels att europauppdraget främst handlar om att tala om EU som ett fredens projekt. Men den största känslan är ömhet för den lilla flickan som blev kvinnan som jag håller så mycket av.

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

Man har väl sett filmen... ;)

Och var det efter filmen "De tio budorden" (el ngn liknande) som en bokhandlare ställde ut en bibel och skrev: Har du sett filmen, läs boken också!