torsdag 25 juni 2009

Genrep inför AlmedalenNågot ovanligt är det allt att hålla genrep inför Almedalen men jag ska tillsammans med sex andra kvinnliga politiker läsa en otroligt viktig text som baseras på intervjuer med sju kvinnorättskämpar från olika delar av världen. Läsningen arrangeras av Riksteatern tillsammans med UNDP och är en av flera i en turné för att uppmärksamma de många tysta berättelser som flera starka personer bär på runt om i världen.

Jag har fått äran att läsa Mu Sochuas otroliga berättelse. Hon kommer från Kambodja och tvingades i exil vid 18 års ålder då Röda khmererna tog över. Hon har sedan hon återvänt till sitt hemland jobbat oförtröttligt för mänskliga rättigheter och särskilt för kvinnors rättigheter och emot trafficking.

Hon säger i texten: "När folk säger hur kan du vakna varje morgon och fortfarande göra detta efter 25 år? Då säger jag att man måste fortsätta till dess att människor som inte har någotn röst har fått det."

Det är en otroligt stark text som vi kommer att framföra på Länsteatern på måndag kl. 11.15 i Almedalen och jag rekommenderar alla som kan att komma dit!

Läs mer om Seven här och här.

Inga kommentarer: