onsdag 6 oktober 2010

Folkpartiet i regeringen

Grattis Birgitta Ohlsson, Nyamko Sabuni, Jan Björklund (vice statsminister!) och Erik Ullenhag till era nya eller nygamla portföljer!

Ni kommer alla att göra ett lysande jobb för liberalismen i vår tid, viktigare än någonsin med SD som en aktör i svensk politik.

Det jag idag är ledsen för är att ministerposten för högre utbildning och forskning utgått. Tobias Krantz känner jag sedan många år, både som en uppskattad kollega och vän. Han har under det år som gått vunnit stor respekt inom universitetsvärlden. Det vet jag eftersom jag själv suttit som ledamot av Uppsala universitets konsistorium och hört rektorer och forskare tala med beundran om Tobias och om FP:s forskningspolitik. Jag önskar honom allt gott och vet att hans väg går vidare mot nya viktiga mål. Han kommer alltid att göra gott för samhället och hans liberala kompass är stark.

Jag är mån om att vi i FP håller fast vid en politik för bildning. Detta är ju som bekant inte antingen kultur eller utbildning, utan omfattar utbildning, kultur, högre utbildning och forskning. Vi har en rik tradition och en stolt historia att förvalta. Hoppas att vi också ska kunna stå fast vid det nu och inför framtiden.

Fler artiklar om ämnet: DN, Skolvärlden.
Fler bloggar om ämnet: Ingenjörsbloggen, Ord egentligen, Begrundat och plitat, Kristina Palmgren.

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Den som jag hoppas på är självfallet Erik Ullenhag, jag hoppas att hans socialliberalism inte nötts ner i posten som partisekreterare och närheten till Jan Bj.
Vill ju inte se några burkautspel från Erik U.

Hemlige sa...

Ja det var orättvist att avskaffa ministerposten för högskolor och forskning bara för att Tobias Krantz gjorde fiasko på posten och på bara några månader lyckades göra sig ovän med både universiteten och med högskoleverket. Att nu låta en major bli minister över den högsta forskningen i Sverige är däremot en ren skandal.