onsdag 3 mars 2010

RUT- en jämställdhetsfråga....

.... även om de rödgröna inte fattat det!
Det är ingenting annat än hyckleri att en man som lägger in ett golv ska få ROT-avdrag, men den som skurar golvet inte ska få det. Allt den muskelstarka mannnen som byter fönster ska få det, men den kvinna som tvättar golvet inte räknas och så vidare.
Jag frågar mig varför inte renhållning, underhållning och tvätt räknas på samma sätt som bygg, golvläggning eller plattsättning. Detta är en attityd som sossar och vänsterpartister alltid intagit, men nog är det obegripligt att miljöpartister, som ju nu gör allt för att verka liberala, väljer samma linje. Rödgröningarna vill alltså avskaffa RUT. Vi vill bygga ut reformen, för den är så bra. Den har lett till att ca 6000 personer, de flesta av dem kvinnor, har fått ett jobb att gå till. Desutom den uppskattning som de får av nöjda kunder. Är inte det en reform värd att stå upp för?

För övrigt är jag väldigt nöjd med att den nya skollagen kommer att stipulera att alla skolbarn har rätt till att få tillgång till ett skolbibliotek och frågan förs därför från bibliotekslagen till skollagen. Jag har ju under mina år i riksdagen jobbat för kultur och bildning och drivit just detta med kraft. Tack och lov har jag en partiledare som lyssnat och som utbildningsminister nu sett till att det blir så. Heja Jan!

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Men.... RUT i all ära... men nu sviker regeringen din o de övrigas överenskommelse om FRA-lagen.

Hur känns det?

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/regeringen-hjalper-piratpartiet-och.html

Einar Berg sa...

Du ställde frågan, här kommer svaret. Om du vill publicera det ;-P
Det är helt enkelt så att "RUT-fråga" nuddar en nerv som har blivit religion i det röda laget. Det spelar ingen roll om hela partiledningarna använder det och tycker att fungerar bra. Det ska bort! Punkt slut! Det är kränkande för kvinnor (och i mindre utsträckning män) att städa när vederbörande är betald av en privat arbetsgivare, i ett privat hem. Att vara betald av kommunen och städa på en långvårdsavdelning är dock helt ok.
Jämför (landet!?) Vatikanen i Rom där är det fortfarande en omöjlighet att kyrkan godkänner exempelvis homosexuella personer som normala och fullvärdiga medmänniskor. Sen spelar det ingen roll att ca 80% av prästerna våldtar och har bögsex med små pojkar (källhänvisning på den siffran saknas dock ;-)) eller att resterade 20% har bögsex med vuxna pojkar (det finns inga exakta data på det heller, mer än mitt huvud *L*). Men du förstår säkert vad jag menar.