torsdag 30 juni 2011

Greklands kris är vår kris
Se videon där Cecilia uttrycker sina åsikter om Greklands ekonomiska kris, den avgrundsdjupa misstron mot grekiska politiker och om hur oppositionen har agerat.

DN, DN2, DN3, Svd, Gp, Expressen.

Uppdateriing: Svd, Svd2,

1 kommentar:

Fredrik Karlsson sa...

Cecilia,

Det som är problemet är att man inte ens ser vad som är problemet i EU. Problemet heter EMU och Euron som är en valuta och union utan stöd. Den ekonomiska krisen har blottat enorma problem i Euro-samarbetet.

Grekerna upplever att när de inte kan påverka sin egen situation längre genom valsedeln så är våld enda återstående alternativet. Människor runt om i Europa är vansinniga. Det är inte bara i Grekland man gör uppror. I Spanien var 20 000 människor i slutet på maj ute på Madrids gator och krävde "verklig demokrati" och mer rättvisa.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/demonstrationerna-i-spanien-fortsatter_6185007.svd

Nu senast var det över 100 000 i Spanien som demonstrerade mot att de får betala en kris som är orsakad av oansvariga politiker och bankirer enligt dem.

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.656689-over-100-000-protesterade-i-spanien

I Grekland har man hotat med att sätta in stridsvagnar för att skydda bankerna om det skulle behövas. Då har vi vårt eget Syrien i Sydeuropa.

Våld föder våld. Om demonstranter blir bemötta med våld så kommer de att svara med våld. Den arabiska våren är på väg in i Europa med stormsteg. För att ta oss ur den här röran kommer det att krävas omfattande reformer av såväl politik som ekonomi.

Det var som någon grek sade i rapport, att man gav politikerna chansen att visa att de klarar av att styra landet. Men nu när de bevisat sig inte klara av det så är det dags för medborgarna att agera på egen hand istället.

Euron borde vara första projektet att skrota på vägen mot en bättre ekonomi. Endast 29 procent av svenskarna vill införa Euron. Folk har genomskådat Euron och nu har i praktiken tilltron till valutan fallit fritt. Vi kan bara hoppas att marknaden dödar projektet innan det havererar helt och urartar i rena våldsamheter på fler ställen i Europa. För just nu är vi på spikrak kurs på väg dit!

Frekar06