torsdag 25 november 2010

Min röst i ACTA omröstningen

Intervju idag i Svds nätupplaga om varför jag röstade emot den gemensamma resolutionen om ACTA som den liberala, gröna, socialdemokratiska och vänstergrupperna lade fram.

Bloggar i ämnet: Olle Schmidt, HAX, Christian Engström, ACTA-bloggen, Mina Moderata Karameller,Christian Engström2, Votewatch, Henry Rouhivuori, HAX2.

4 kommentarer:

Niklas Starow sa...

:(

Rikard Allvin sa...

Att kalla hotet mot generiska mediciner som "mytbildning" var väl ändå inte så lyckat? Otaliga professorer, NGO:er och experter har ju hävdat just detta, både före och efter förhandlingarnas officiella slut.

Fredrik Karlsson sa...

Hela ACTA-avtalet borde förpassas dit det hör hemma, nämligen i papperskorgen! Sen bör man istället förhandla fram ett avtal som moderniserar en totalt omodern och direkt demokrati- och teknik fientlig upphovsrätt. Om inte upphovsrätts industrin vill modernisera sina försäljningsmetoder efter de krav som konsumenterna ställer så kommer inte industrin att överleva. Det är så en marknadsekonomi fungerar! Eller vill ni att EU ska hålla upp en döende bransch? Det är knappast särskilt liberalt att förespråka kraftiga inskränkningar i grundläggande rättigheter och att förespråka att stater håller industrier under armarna!

/Frekar06

Dennis Nilsson sa...

Det börjar bli obehagligt hur lättvindligt vissa i den fria världen, som du, vill bara kasta bort de friheter och rättigheter som inte direkt var särskilt lätta att fixa i första hand!

För två-tre generationer sedan så fick många riktiga liberaler offra blod, svett, tårar och i en del fall livet, för de friheter och rättigheter vi har idag.

Hur länge till tar det innan vi inte längre kan läxa upp andra länder för deras brister?