fredag 2 oktober 2009

Blåsningen

Att flera riksdagsledamöter blivit grundlurade av ett fejkat företag är tråkigt för allmänheten, som kanske leder till att förtroendet för oss politiker undermineras.
Men tillåt mig ifrågasätta metoderna.
Att ett nystartat företag bjuder in till uppstartsmingel för att på plats bjuda på mat och dryck är i sig inget konstigt. Det sker hela tiden.
Ta bara SHR:s årliga middagar,som brukar locka många riksdagsledamöter, som ett exempel på hur man under en god middag informerar om vad som sker i branschen.

Jag mår lite illa över den Aschbergska blåsningen av bra männsikor som tex Lennart Hedquist. Han är faktiskt en bra person och ingen snyltare eller skummis. Det gäller med stor sannolikhet även de andra utpekade personerna.

Ska man tala om gratisätandets och gratisdrickandets magnitud bör man nog i stället granska diverse kändismingel. Men mest frekvent förekommer nog detta här i Bryssel, i Europaparlamentet och runt om ute på stan. Själv känner jag mig inte som en skurk, men nog har jag gått på premiärer, druckit ett glas vin och låtit mig bjudas på en bit mat, men jag har också- faktiskt för det allra mesta- tackat nej.
Jag tänker inte sälla mig till fördömarnas skara

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett steg närmare vadå? United States of Europe? Läste din kommentar i DN idag:

"Med tanke på hur starkt övertag ja-sidan ser ut att få i fokomröstningen ökar trycket på honom från 500 miljoner européer. Det är bara för honom att rätta sig in i ledet."

Man häpnar. 500 miljoner européer? Irländarna är de enda som har fått rösta, (på Lissabonfördraget, både fransmännen och holländarna röstade nej till EU-konstitutionen) och Irländarna tvingas rösta ända tills de röstar "rätt". I sann demokratisk anda.