onsdag 6 april 2011

Procedurdirektivet röstades igenom!

I dagens omröstning röstade Europaparlamentet om procedurdirektivet som är en av 6 rapporter som kommer att ligga till grund för EUs gemensamma asylsystem. Direktivet handlar om hur en asylansökan ska behandlas från att den lämnas in till att myndigheten tar beslut.

Det blev en dramatisk omröstning som efter en nagelbitande elektronisk votering visade att förslaget gått igenom med siffrorna 314 mot 306.

Är väldigt glad åt mina svenska kollegor Alf Svensson, Anna Ibrisagic, Anna-Maria Corazza, Christoffer Fjellner och Gunnar Hökmark som hade modet och styrkan att gå emot sin partigrupp EPP och rösta för en rapport som ligger till grund för en gemensam europeisk flyktingpolitik. Flott!


Cecilia kommenterade efteråt:

- Behovet av ett gemensamt europeiskt asylsystem har aldrig varit tydligare och därför beklagar jag att de konservativa inte står bakom förslaget och dessutom bedrivit intensiv lobbying för att sabotera det vi försöker bygga upp. Jag drar en lättnades suck över att rapporten gick igenom, allt annat hade varit en katastrof för det fortsatta arbetet med det gemensamma asylsystemet.

Inga kommentarer: