måndag 18 april 2011

Fruktan får inte styra EU i synen på flyktingar

Idag skriver Cecilia tillsammans med sin gruppledare Guy Verhofstadt på Dn Debatt om EUs gemensamma asylsystem. Nedan följer ett urklipp:

Många röster inom EU uttrycker nu sin oro kring migrationsfrågorna. Dessa utsagor uttalas av demokratiskt valda ledamöter i EU-parlamentet, de återfinns i rådet och i medlemsstaternas nationella parlament och gemensamt för dem alla är att de förutspår en massinvandring till Europa som en följd av den senaste tidens omvälvande händelser i Nordafrika.

Men med solidaritet följer ansvar. Alla medlemsstater måste implementera de direktiv som finns korrekt och uppfylla de krav som ställs. Medlemsstater ska ha kapacitet att klara en migrationsvåg utan att systemen kollapsar. Sverige tog på 90-talet under kriget på Balkan emot 80.000 asylansökningar på ett år som vi på ett utmärkt sätt klarade av att hantera. I dag har Grekland bortåt 50.000 ansökningar som byggts upp under flera år och som fortfarande inte fått en lösning.

Sanningen är att vi ännu inte sett alla effekter av vad som kan komma att ske i Nordafrika och i Mellanöstern. Utvecklingen har gått fort och förblir svårprognosticerad. Om det som sker där leder till att ännu fler människor flyr till Europa så måste vi alla vara förberedda och mottagandet kommer att vara effektivare om vi hjälps åt.

Dn, Dn2, Svd, Svd2, Expressen, Gp, Gp2.

7 kommentarer:

Theodor sa...

"Sverige tog på 90-talet under kriget på Balkan emot 80.000 asylansökningar på ett år som vi på ett utmärkt sätt (!) klarade av att hantera."

Den kommentaren visar ju att du är helt, och fullständigt, verklighetsfrånvarande.

Titta på SCBs brottstatistik vad som hände under denna period.

Jag rekommenderar dig starkt att läsa Affes Statistikblogg, för en dos av verklighet. Om du nu orkar med sanningar.

Somna nu om. Jag önskar dig fortsatt fluffiga rosenskimrande drömmar.

Göte Borg sa...

Cecilia . Börja med att läsa denna uppmaning till liberaler:
Invandring, liberalism och välfärdstaten
Av Tino Sanandaji | 15 april 2011

http://www.svensktidskrift.se/?p=23968

dissidenten sa...

"Sverige tog på 90-talet under kriget på Balkan emot 80.000 asylansökningar på ett år som vi på ett utmärkt sätt klarade av att hantera."

-----

Bästa Cecilia, om hanteringen var "utmärkt" eller ej, det beror väl på VEM, som det var utmärkt för.

Var det "utmärkt" att du påförde den befolkning som redan fanns i landet våldtäkter, rån, överfall, - inkl. överfall och rån av gamla människor - mord, inbrott, trakasserier, hot m.m.?

JA - det var alldeles utmärkt, svarar du belåtet.

Ty brottsoffrens=svenskarnas lidande bör (enl. dig) inte begränsa ditt agerande, när du utformar en s.k. "solidarisk" politik - på bekostnad av våldtagna, slagna, rånade, överfallna och dräpta svenskar.

Man kan förmoda, att de brottsoffer, som du skrupelfritt utsätter för all denna brottslighet, inte delar din von oben attityd.

Med makt följer ett ansvar för resultatet av din maktutövning.

DU är politiskt ansvarig, Cecilia, för all den brottslighet som du och ditt parti har påfört och påför landets befolkning.

Susanne sa...

Lögn, förbannad lögn och statistik... och när man dessutom läser statistik som fan läser bibeln. Jag håller med Cecilia Wikström - Sveriges relativt öppna armar för dem som behöver skydd är en av de saker man som svensk kan vara stolt över!

dissidenten sa...

Bästa Susanne

Ingen anständig människa är stolt över att ha påfört andra människor våldtäkter, rån, överfall, - inkl. överfall och rån av gamla människor - mord, inbrott, trakasserier, hot m.m.

Urban sa...

Vi har fått nog nu,alla flyktingar ska endast få stanna tillfälligt för att sedan återvända till sina hemländer,vem ska annars bygga upp landet?Jag undrar också när ni politiker ska ta bort skygglapparna?

Andreas sa...

När kassan är tömd, sverige är baknrutt,
det moraliska kontot är slut och vi har samma moraliska regler och lagar som i de flesta korrupta, religiösa diktaturer i arabvärlden.

Vem ska då producera varor, teknologi och "västligt" överflöd för att hjälpa andra nödställda U-länder?

Att göra sverige till ett nytt U/arab-land är fel taktik.