måndag 30 november 2009

Tunn fernissa döljer främlingsfrämlighet och rasism i Europa

Det är en väldigt tunn fernissa som täcker alla möjligha obehagliga sanningar om sanningen kring hur det står till med främlingsfientlighet och intolerans i Europa. Jag tänker självklart på det förfärliga utfallet av gårdagens folkomröstning i Schweitz. Tänk bara på hur absurd frågan är : att införa ett förbud mot att uppföra minareter! Det lär finnas ungefär fem (!) minareter i landet. Ingen risk att det blir som på den fullständigt vidriga valaffischen, där en burkaklädd kvinna står på en schwieitzisk flagga och massor av minareter, som liknar missiler, växer upp som svampar ur jorden. Fy sjutton så simpelt! och fult dessutom. Främlingsfientlighet och intolerans sticker upp sina fula trynen lite nu och då, men frågan är om inte detta tar priset.

2 kommentarer:

plutonium sa...

Schweizarna bestämmer i sitt eget land , punkt och slut !Det gör varken svenskarna eller européerna ! Schweiz har faktiskt en demokrati som man verkligen kan kalla för demokrati ,det är folket vilja som går igenom och det borde man , verkligen , inte bara respektera utan också beundra !
Hur gick , tex , FRAlagen igenom här i Sverige?? ( för att ta ett exempel , bara ) Kan man kalla detta för demokrati ?
Hur gick valet av EUpresidenten till ?? Kan det har varit folkets vilja eller önskan ? Folket blev inte ens tillfrågat !Så , snälla , innan man kritiserar andra , skall man se till att man själv är fläkfri , vilket inte är fallet .

Anonym sa...

Det känns tryggt att ha en socialliberal i EU-parlamentet som jobbar för de svagas rättigheter och jobbar för att motverka rasism och intolerans! Tack för ett bra arbete! Brukar kolla på dina tal på youtube =)
Ha det gott!