tisdag 8 december 2009

Grå decemberdag i Bryssel

Kan ändå vara rätt OK, till och med kännas riktigt bra när man får god respons och känner att det man gör är viktigt.
Så skedde idag, när jag möttes av ett starkt stöd av ALDE:s arbetsgrupp att föra fram en "Urgency Resolution" nästa vecka i Strasbourg kring det hemska som händer i Kambodja med de ledande politikerna Sam Rainsy och Mu Suchua. De är två opposiotionsledare och liberala frontfigurer i Kambodja, som under den senaste tiden har fråntagits sin immunitet och utsätts för regelrätt förföljelse av diktatorn Hun Sen, som inte tål opposition eller ens någon form av kritik.

Mu Suchuas öde står mig särskilt nära. Jag har ju levt med hennes livsöde och gestaltat det i pjäsen Seven på länsteatern i Visby i somras.
För några veckor sedan hade vi ett seminarium här i parlamentet, där jag igen lyfte frågan och beskrev det avskyvärda som sker.
Kändes väldigt bra att så många i mitt partis arbetsgrupp idag tydligt stöttade. I morgon vet vi besked om Parlamentet kommer att ta upp detta nästa vecka i Strasbourg.

Kan inte låta bli att dela med mig av en underbar Ekelöfdik, som jag idag påmindes om av en god vän.

Frågar du mig
var jag finns
så bor jag här
bakom bergen.
Det är långt men
jag är nära.
Jag bor i en
annan värld
men du bor ju i
samma.

3 kommentarer:

Hedda Krausz Sjögren sa...

Detta kommer jag berätta för Sochuas stödjare i USA och på andra ställen, som jag fått kontakt med genom SEVEN. Det betyder så oerhört mycket för dessa kämpar att veta att världen bryr sig, också för att orka fortsätta, det är jag övertygad om.

Hedda Krausz Sjögren sa...

Kommer du att skriva om vad som sades i Parlamentet om en urgency resolution?

cecilia wikstrom sa...

Hej Hedda!
Tyvärr godkändes inte mitt förslag om urgency resolution. Vi hade uppe ett grannland för inte så länge sedan. Det jag nu funderar på är att ta upp frågan i one minute speach i
Strasbourg i morgon.