fredag 30 januari 2009

Uppdrag: Europaparlamentet

Nu är det klart: valberedningen har enhälligt föreslagit att jag ska placeras som nummer tre på listan till Europaparlamentet efter Marit Paulsen och vår nu sittande parlamentariker, Olle Schmidt. Jag har accepterat, med glädje och stolthet, och kommer att göra allt jag kan för att vi ska lyckas genomföra en valrörelse där liberala grundvärden lyfts fram. Jag tänker på frågor som rör yttrandefriheten, trycktfriheten, religionsfriheten och integriteten i Europa, frågor som måste säkerställas också i vår tid.

Naturligtvis ska jag arbeta med hela vårt program, som är det mest EU-positiva programmet som står att finna bland partiernas bidrag i år. Det är entydigt för ett starkt och fritt Europa och fokuserar på hur vi ska bekämpa de gränsöverskridande brottsyndikaten, stoppa människohandeln och finna gemensamma åtgärder för miljön- inte minst viktigt i Östersjöområdet.

Men jag kommer också att, i enlighet med liberala kvinnors program, att med emfas verka för att prostitution blir illegalt i hela EU, att rätten till fria och säkra aborter garanteras för kvinnor i alla medlemsländer och jag vill vara med om en utveckling som innebär att alltfler kvinnor intar ledande positioner inom EU.

Det är viktigt för mig att vi säkerställer våra två fp-mandat genom ett bra valresultat. Det känns kul att jag, som representerar människor i Uppsala län, nu får en valkrets som utgörs av hela landet. För första gången kan nu mina egna släktingar i Norrbotten rösta på mig!

Men det mest betydelsefulla är att vi gör europafrågorna relevanta och intressanta för fler.
Just nu verkar många helt indifferenta och har inte ens en aning om att valet äger rum i alla medlemsstater den 7 juni. Det är precis i detta ointrese arbetet måste börja: att visa att Europafrågor är något spännande som angår oss alla. De som känner mig vet att jag jobbar bäst i motvind.....

3 kommentarer:

Evelina sa...

Jag ska se till så att du får många röster. Det är ju vår deal! Kram

Journalistteamet AB sa...

Visst ska vi hoppas på att de två första på listan blir valda, eller hur?

Cecilia sa...

Tack, tack, det känns betryggande!!!Största kramen!